Never Sleep Again
Progressive Rock by Robert Molema
Een muzikaal verhaal over Finnmark, afzien en een zoektocht naar een steen
<
<
 
>
>


           

De Band

Guus Willemse, basgitaar & backingvocals

Guus Willemse (1947) speelt vanaf zijn 15e jaar in bandjes. Na The Arrow Strings en Truce uit Utrecht in de jaren 60 begon Guus zijn professionele muzikantencarrière bij Rob Hoeke. Van 1970 t/m 1983 was Guus de zanger/bassist van de Groningse rockformatie Solution. Hij speelde tijdens en na Solution in verscheidene andere bands: Groep 1850, Soulmachine, The Jury, The Passion, The Team en in de band van Margriet Eshuijs.
 
Hij speelde en zong op méér dan 100 albums, waaronder de 7 albums en de Reunion DVD (2006) van Solution. Hij maakte én onderhoudt de website van Solution.

Solution @ ProgArchives.com
 

Tole Emmelot, fluit

Tole Emmelot, (1972) is een klassiek geschoolde muzikant, werkzaam als muziekdocent, muzikant en arrangeur. Als fluitist is hij betrokken geweest bij diverse projecten & muziekgroepen van rock tot latin muziek. Tole heeft op nationale en internationale podia gestaan en verscheen op radio / televisie met verschillende groepen.

Met het "Never Sleep Again"-project keert hij terug naar een van zijn oudere muzikale passies: progressieve rock (per slot van rekening was het Jethro Tull's Ian Anderson die Tole Emmelot inspireerde om de fluit te gaan spelen).
(fotografie: Shakira Tromp)
 

Lourens de Vries, drums

Lourens de Vries (1965) drumt sinds zijn 13e en speelt daarnaast gitaar. Toen hij jong was leerde hij zichzelf drummen door mee te spelen met de muziek van Queen, Rush en andere melodieuze rockbands. Ook Genesis, King Crimson, Mike Oldfield en Frank Zappa behoren tot zijn favoriete bands.

In 1994 ontmoette hij Robert met wie hij enkele 'Never Sleep Again' songs opnam. Lourens speelde  verder in o.a. Young Spirit (gospelkoor), Waarom Niet, The Snowgoats (met gitarist Sander Rozeboom-IOS), Party Players en Vibes. Van 2006-2012 speelde hij in de symfonische rockband Resession (met Alex Staal).

Lourens speelt op Sonor drums en Zildjian bekkens.
 

Emile Hal, Toetsen

Emile Hal werd geboren op 29 juli 1991 in Den Haag. In de huiskamer stond een piano. Zodra Emile fysiek bij de toetsen kon was hij niet meer bij het instrument weg te slaan. Hij hield er vooral van om te improviseren en om zelf te componeren. 
 
In 2010 begon Emile aan de studie docent muziek aan het conservatorium te Rotterdam. Hier ging hij in de leer bij Walter Bertram. Sinds lange tijd ligt Emile’s passie bij bands als Kayak, Genesis, Valensia en Gentle Giant. Hij houdt van akkoordenprogressies die buiten de gebaande paden treden. Daarnaast is Emile een fervent voorstander van interessante ritmische capriolen, zoals syncopische breaks en ritmische modulaties.
 
Met het "Never Sleep Again"-project hoopt Emile zijn progressieve rock-hart achterna te kunnen reizen.